Menu

Kundegrupper på B2B webshop

For at kunne bestyre en B2B webshop med kundegrupper er det vigtigt at data opsættes og overføres korrekt fra eksempelvis ERP system.

Udgivet:

Læsetid: 3 min

Hvad er en kundegruppe?

En kundegruppe er som regel en gruppering af flere kunder som gør det lidt lettere at sætte prisen på varen for mange kunder af gangen. Eksempelvis kan man opdele sine kunder i 3 grupper som kaldes for A, B og C. A gruppen kan være enterprise kunder som får en større rabat på 20% af vejl. pris. B får en rabat på 10% af vejl. pris og C får en rabat på 5% af vejl. pris.

Kundegrupper fra ERP

Ofte håndteres B2B prissætning fra ERP systemet som netop er rigtig god til dette, for ERP kan styre priser på mange forskellige måder og er ikke kun begrænset til kundegrupper.

Udfordringen er derfor at få overført kundegruppe strukturen til webshoppen, som i høj grad skal fungere magen til.

I ERP systemet kører man som regel blot med rabat procenter. Dvs. at for kundegruppe A, så får de 20% rabat på produktet D. ERP systemet viser derfor ikke den reelle pris for varen før den er lagt på en ordre på kunden.

Udfordringen er derfor for mange, at kunne trække kundegruppe og rabat ned på webshoppen og vise den korrekte salgspris for varen for netop den kunde der er logget ind. Derfor viser mange B2B webshops slet ikke salgsprisen for kunden før der er oprettet en bestilling.

Kundergrupper via Indexed PIM

PIM systemet har direkte understøttelse for at kunder kan oprettes og tilknyttes en kundegruppe. Således er det muligt via prisregler at give alle varer eller en filtrering af vare en bestemt rabat for en given kundegruppe. Dette kan styres enten direkte i PIM eller via integration til ERP som eksempelvis Business Central, Navision og Visma.net

Kundegrupper på Woocommerce

En webshop platform som Woocommerce har ikke som standard understøttelse for kundegrupper da den primært henvender sig til B2C som er meget mere simpelt opbygget.

For at få kundegruppe support kan man installere et plugin som Wholesale Prices der giver denne funktionalitet. Der er både en gratis og betalt udgave.

Kundegruppe integration mellem Woocommerce og Business Central

Via Indexed PIM er det muligt at synkronisere kunder og kundegrupper mellem Business Central og Woocommerce via Wholesale prices plugin.

Det fungere således at:

  • Kunder oprettes på webshoppen når de er tagget med webshop

  • Kundegrupper overføres og oprettes på webshoppen og tilknyttes til de oprettede kunder

  • Varer oprettes fra BC. og overføres løbende til webshoppen

  • Prislister med vejl. priser opdateres på varer og rabatter oprettes i PIM, således at kundernes priser udregnes og bliver tilgængelige på webshoppen når kunderne er logget ind

Bliv kontaktet af os